torsdag den 7. januar 2016

beskrivelse af hovedemne og hovedgarniture

beskrivelse af hovedemne og hovedgarniture
svinemørbrad:

svinemørbraden sidder langs den nedre del af rygsøjlen på indersiden, kødet er meget fedtfattigt og rigtigt mørt. Den sidder på midterstykket ned mod skinken. Mørbraden findes på mange slagtedyr. Når grisen bliver slagtet, bliver den opdelt i flere dele, der er en forende , et midterstykke og en skinke, som udgør de mest kødfulde dele af svinet, men der er også skanken, som sidder under skinken, og udgør den nederste del af bagbenet, der er forbenene og hovedet, derudover er der indmad, så som, lever, hjerte og nyrer.

Citron:
Citronen vokser typisk i middelhavslandene og andre lande med lignende varmt klima. Citronen har sæson hele året rundt, og bruges i mange forskellige retter, både til forret, hovedret og dessert. Citronen stammer fra Indien og er kommet til Europa omkring år 900. Citronen kom til det danske hof i 1500 – tallet, men blev først almindelig udbredt i 1700-tallet. Man kan både bruge frugten og skallen på citronen, hvis skallen ikke er sprøjtet. Citronens frugtkøb har en kraftig syrlig smag, mens skallen er bitter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar