fortælle hvorfor du har valgt at tilberede dit emne,
på netop den måde
hovedemne:
jeg har valgt at stege mørbraden i ovnen, fordi jeg har fyld i mørbraden, og
det kan være svært at styre på en pande. Jeg valgt at stege
mørbraden ved 200 grader, for at få en pæn brun farve på ydersiden. Jeg lægger mørbraden i lidt marinade inde i ovnen, for at den ikke skal blive tør. Temperaturen kan være svær at styre, da
termometeret skal sidde meget præcist. Der ud over skal jeg være
meget opmærksom på at temperaturen vil stige inde i kødet, når jeg tager
mørbraden ud af ovnen. derfor tager jeg mørbraden ud når temperaturen er omkring 70 grader, og lader den hvile i ca. 10 minutter, for at saften og smagen kan sprede sig i kødet.
hovedgarniture:
Jeg er blevet inspireret af en marokkansk kok, Abdel på restaurant Casablanca i
Vejle, som serverer marinerede rodfrugter til mange af sine retter. De smager
fantastisk, og jeg har længe ønsket at prøve det af. Da jeg fik opgaven med citronen, tænkte jeg,
at det var tid til dette, da citronen indgår som et hovedelement i hans
marinade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar